Yksilöllistä hoitoa hampaillesi
Särkypäivystys
Jos asiasi on kiireellinen ja tarvitset päivystysajan, soita
(08) 381600 tai 0440 381600
Suppea suuntutkimus päivystyskäyntinä alkaen 44 €
Jos asiasi on kiireellinen ja tarvitset päivystysajan, soita
(08) 381600 tai 0440 381600
Suppea suuntutkimus päivystyskäyntinä alkaen 44 €
Hammaspeipossa työskentelee amattitaitoinen tiimi, johon kuuluu hammaslääkäri, hammashoitaja ja suuhygienisti. Tarjoamme monipuolisia hammaslääkäri- ja suuhygienistipalveluita sekä työterveyshammashoitoa. Vastaanotollamme on käytössä KELA-suorakorvausjärjestelmä, joten sinun ei tarvitse erikseen hakea korvausta. Varusmiesten hammashoito maksusitoumuksella.
Hammaspeippo on ketjuihin kuulumaton paikallinen pienyritys.
Soita ja kysy lisää: 0440 381 600
Suukirurgia
Yleisimpiä suukirurgisia toimenpiteitä Hammaspeipossa
Ien- ja limakalvosairaudet
Suun terveyden kannalta on tärkeää, että hampaiston lisäksi myös ikenet ja limakalvot ovat kunnossa. Tyypillisiä merkkejä ien- ja limakalvosairauksissa ovat tulehtuneet vuotavat ikenet sekä suun limakalvolla tapahtuvat muutokset kuten rakkulat, haavaumat ja värimuutokset.
Protektiikka ja purentafysiologia
Protektiikkaa tarvitaan silloin kun normaali paikkaushoito ei riitä korjaamaan hampaissa olevaa vauriota. Puuttuvia hampaita voidaan korvata irrotettavilla tai kiinteillä proteeseilla.
Yleisimpiä proteettisia töitä Hammaspeipossa
Hammasimplantit
Hammasimplanteilla eli keinojuurilla voidaan korvata yksi tai useampi puuttuva hammas. Titaaniseen implanttiin asennetaan yksilöllisesti muotoiltu keinohammas, joka tuntuu ja näyttää luonnolliselta.
Keraamiset paikat
Keraamisia paikkoja voidaan käyttää paikka-aineena myös pienempien reikien tai vikojen korjaamiseen. Keraaminen täyte on ihanteellinen ratkaisu silloin, kun halutaan kestävyyden lisäksi säilyttää luonnollinen väri hampaissa. Lopputulos on kuin oma hammas ja tuntuu myös siltä.
Lasten hammashoito
Hammaslääkäri on lasta hoitaessaan tärkeän haasteen edessä. Luottamussuhteen luominen hoitotilanteessa on ensiarvoisen tärkeää. Jos luottamus saavutetaan, saavutetaan samalla myös hoitomyönteinen lapsi, joka ei pelkää hammaslääkärissäkäyntiä aikuisenakaan.
Tapaturman sattuessa kannattaa pienetkin hampaiden iskeymät käydä näyttämässä hammaslääkärille, koska mahdolliset vauriot saattavat tulla esiin vasta vuosien kuluessa.
Työpaikkahammashoito
Suun terveudenhuolto on osa nykyaikaista työterveydenhuoltoa. Hoitamattomista hampaista saattaa aiheutua monia, vakaviakin sairauksia. Esimerkiksi iensairaudet on sydän-ja verisuonitautien riskitekijä.
Hyvin järjestetyllä suun työterveyshoidolla on ennaltaehkäisevä vaikutus moniin yleissairauksiin ja tätä kautta työnantaja voi säästää huomattavasti, kun esimerkiksi työntekijöiden sairaslomapäivät vähenevät.
Työpaikkahammashuolto on työntekijälle veroton etu ja työnantajalle vähennyskelpoinen meno. Palvelun pitää koskea koko henkilökuntaa, mutta se voi olla eri henkilöstöryhmillä tasoltaan erillainen , voidaan esimerkiksi määrittää euromääräinen katto. Lue lisää >
Hammasproteesien korjaukset ja pohjaukset
Hammasproteesi kannattaa tarkistuttaa ja huoltaa kerran vuodessa. Suun kudosten muokkaantuminen on jatkuvaa ja on tärkeää tarkistaa proteesien istuvuus säännöllisesti. Vaurioitunut, sopimaton tai vanha proteesi voi aiheuttaa ikäviä suusairauksia. Kun hammasproteesin korjaus, huolto, pohjaus tai puhdistus on ajankohtaista, ota yhteyttä Hammaspeippoon. Huollamme ja korjaamme proteesisi yhteistyössä hammasteknikon kanssa.
Ikääntyminen ja hammashoito
Suun terveys on tärkeä asia ihmisen kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Tämä asia korostuu ikääntyvien ihmisten kohdalla. Suun terveydestä huolehtiminen on erityisen tärkeää ihmisillä, joilla on jokin yleissairaus kuten diabetes, reumasairaus tai sydänsairaus. Jos suussa on reikiintyneitä, hoitamattomia hampaita, aiheuttaa se tulehduspesäkkeitä leukaluuhun. Joskus tällainen tuntuu hammassärkynä, mutta joskus tila voi olla oireetonkin. Suun tulehdukset aiheuttavat kuitenkin aina kuormitusta elimistön puolustusjärjestelmille, ja voivat pahentaa yleissairautta tai hankaloittaa sen hoitoa. Sama pätee myös toisin päin; esimerkiksi huonossa hoitotasapainossa oleva diabetes altistaa monille suun ongelmille, kuten hampaiden reikiintymiselle ja iensairauksille.
Ikääntyminen itsessään ei aiheuta hampaiden kunnon huononemista tai hampaiden menetystä. Myöskään syljen eritys ei alene ikääntymisen seurauksena, kuten usein luullaan. Sen sijaan monet lääkkeet aiheuttavat suun kuivumista. Kuiva suu taas altistaa esimerkiksi suun sieni-infektioille.
Menneinä vuosikymmeninä hammashoito on ollut paljolti hampaiden poistamista. Tästä syystä monilla vanhemmilla ihmisillä onkin koko- tai osaproteesit. Kuitenkin myös täysin hampaattoman henkilön on hyvä käydä säännöllisesti hammaslääkärissä. Silloin tarkistetaan proteesien kunto ja paikallaan pysyvyys, sekä suun limakalvot. Kuten muuallekin elimistössä, myös suun limakalvoille tai kieleen voi tulla limakalvosairauksia, jopa syöpä. Sen toteaminen itse voi olla hankalaa, mutta hammaslääkäri näkee sen tarkistaessaan limakalvot. Erityisen tärkeää on ottaa yhteyttä hammaslääkäriin heti, jos huomaa suuhunsa tulleen haavan, joka ei parissa viikossa parane.
Tärkein hammashoito tapahtuu aina kotona jokapäiväisen suuhygienian ja oikeanlaisen ravitsemuksen muodossa. Joskus ikääntyminen tuo mukanaan motorisia ongelmia, jotka vaikeuttavat suuhygienian ylläpitoa. Tällöin hammaslääkäri tai suuhygienisti voi neuvoa suuhygieniaa helpottavia keinoja ja välineitä ja tarvittaessa suorittaa hampaiden puhdistusta vastaanotolla säännöllisin väliajoin.
Kaikkien ihmisten ikään katsomatta on hyvä tarkastuttaa suunsa ja hampaansa säännöllisesti hammaslääkärin vastaanotolla. Hammashoito on yleensä pienimuotoista ja helposti toteutettavaa silloin, kun ongelmat todetaan ajoissa. Säännöllisillä tarkastuksilla ehkäistään suurempien ongelmien synty.
Purentavaivojen hoito
Purentavaivat ovat usein lieviä, eivätkä aina vaadi hoitoa. Oireiden ja hammaslääkärin tutkimuksen perusteella selvitetään johtuvatko vaivat puremalihaksista, leukanivelistä vai molemmista. Hoito aloitetaan yleensä purentakiskohoidolla, johon usein yhdistetään puremalihasharjoitteet. Purentakisko auttaa puremalihaksia rentoutumaan ja suojaa hampaita ja paikkoja narskuttelun aiheuttamalta kulumiselta.
Pelkopotilaiden hoito
On olemassa ihmisiä, jotka syystä tai toisesta pelkäävät hammaslääkärillä käyntiä niin paljon että jättävät mieluummin hampaansa hoitamatta. Oletko sinä yksi heistä?
Joka kymmenes kansalainen potee suorastaan hammaslääkärikauhua.
Suu on ihmiselle hyvin yksityinen ja monella tavoin tärkeä alue. Suun kauneus on paljon merkittävämpi tekijä kuin tulemme edes ajatelleeksi. Kuuntelijahan katsoo usein puhujaa suuhun. Nauraa ei uskalla kun pelkää että hoitamattomat hampaat näkyy. Märkivien ja särkevien hampaiden parantaminen tulee kuitenkin paljon kalliimmaksi kuin säännöllinen hammashoito.
Potilaan ja hoitohenkilökunnan välille on luotava luottamuksellinen suhde jo ennen hoidon aloittamista. On tärkeää, että hammaslääkäri ja muu hoitohenkilökunta saa tietää pelosta. Keskustelu auttaa selvittämään mitkä tekijät aiheuttavat pelkoa ja miten pelkoa voidaan hoitotilanteessa lieventää. Me täällä Limingan Hammaspeipossa autamme potilaita pääsemään pelostaan. Hoitotilanteesta teemme mahdollisimman rauhallisen ja miellyttävän. Menetelmänä luotettavat ja modernit kivunpoistomenetelmät. Pitkäaikainen hoitosuhde on myös omiaan lieventämään pelkoa. Ennen toimenpidettä voidaan myös tarvittaessa käyttää rauhoittavaa esilääkettä.
Tavoitteena on sekä hoitaa potilaan suu kuntoon että poistaa hänen hammaslääkärikammonsa.
Iensairauksien ennaltaehkäisy ja hoito
Karieksen ennaltaehkäisy
Esteettinen hammashoito
Valkaisu
Ennen hampaidenvalkaisua on hyvä olla tehtynä hammaskiven poisto ja mahdollisesti tarvittava paikkaushoito. Valkaisua suositellaan vain terveeseen suuhun. Huomioithan, että valkaisuaine ei vaalenna proteettisia ratkaisuja, hampaiden paikkoja tai kruunuja! Valkaisuaine vaalentaa vain oman hampaan.
Teemme vastaanotolla nykyaikaisia BlancOne-valkaisuja, jotka ovat turvallisia ja hellävaraisia. Vaihtoehtoina on nopea ja edullinen kevytvalkaisu CLICK sekä tehovalkaisu TOUCH. Kevytvalkaisu voidaan tehdä muun vastaanottokäynnin yhteydessä.
Kevytvalkaisun voi uusia useita kertoja vuodessa ja tehovalkaisun voi tehdä 1-2 kertaa vuodessa. Hoitolavalkaisun ylläpitoon voi käyttää vastaanotoltamme tai apteekista ostettavia valkaisevia tahnoja.
Kysy rohkeasti lisää!
Soodapuhdistus
Soodapuhdistus tarkoittaa hampaiden puhdistusta vesi-ilma-soodajauhespraylla. Soodapuhdistus sopii loistavasti parodontologiseen ylläpitohoitoon ja värjäytymien poistoon. Se sopii lähes kaikille; plakkisiin hampaisiin, oikomiskojeiden käyttäjille, implanteille ja proteettisiin ratkaisuihin. Soodaputsi on erittäin hyvä myös tupakoitsijoiden värjäymien poistoon. Soodapuhdistukseen voidaan valita eri karkeusasteisia jauheita yksilöllisen tarpeen mukaan. Soodapuhdistus on turvallista tehdä useammankin kerran vuodessa.
Ennen soodapuhdistusta on hyvä poistaa hammaskivi, muuten jauhespray huuhtoo vain hammaskiven pintaa, eikä pääse vaikuttamaan hampaan kaikille pinnoille. Plakki ja uusi, pehmeä hammaskivi voi irrota sprayn voimasta. Hammaskivenpoistokäynnillä soodaputsi on loistava keino viimeistelyyn tavallisen pastapuhdistuksen sijaan.
Soodapuhdistuksen jälkeen on hyvä välttää värjääviä ruoka-aineita 2-3 tuntia.
Voit varata ajan myös erilliselle käynnille pelkkään soodapuhdistukseen.